Henriëtte-Evenhuis

Henriëtte E. Evenhuis   sculpturen

 

Zwerfzwemmers

één van de 5 objecten
grootte: 2 m³

Zwerfzwemmers - henriette evenhuis

Wij, Jenny Helder en Henriëtte Evenhuis, zijn Almeerders van het eerste uur. We hebben ons geworteld in deze nieuwe stad. Als beeldend kunstenaars, vormgevers bij uitstek, schilder, resp. beeldhouwer, wensen wij vanzelfsprekend maximale invloed op de verschijningsvorm, de omvang en de indeling van ons woonhuis en onze woonomgeving. Vanuit ons vak zijn we bijzonder geïnteresseerd in experimentele bouw, waarbij maximale vrijheid wordt gecreëerd voor consumenten. Het project "gewild wonen" biedt daartoe de mogelijkheid. Wij zijn dan ook toekomstige bewoners/eigenaren van twee woonarken aan de Arubapier.

Zwerfzwemmers - henriette evenhuis

De zwerfzwemmers zijn (dit ter ere van het 25-jarig bestaan van Almere) "bij toeval" in de Eilandenbuurt verzeild geraakt.'

Grote figuren die zwem-kruip-wadend door het water gaan en die de omgeving in zich opnemen. Vanuit een andere tijd reageren zij op wat het nieuwe land laat zien. Zij beschouwen hun omgeving met verschillende emoties, waarin de toeschouwer zichzelf kan herkennen in bijvoorbeeld ironie, verbazing, bewondering, verbijstering, enz.

> evenementen

 

Henriëtte Evenhuis - Beelden - Evenementen - African Doctors - Expo Overzicht - Contact